Me opetamme sinut harjoittelemaan oikeita asioita oikealla tavalla, jotta sinä kehityt kitaransoittajana niin nopeasti kuin mahdollista.

Oppilaat kertovat

“Näin Guitar Trainerin ilmoituksen netissä ja päätin ottaa yhteyttä. Jo ensimmäisellä käynnillä totesin, että täällä on aivan eri ote opettamiseen kuin kellään muulla opettajalla jolla olin käynyt. Asenne ja systemaattiset ohjelmat kehityksen takaamiseksi tekivät vaikutuksen. Olen vuodessa oppinut enemmän kuin edellisinä soittovuosina yhteensä.”

Aloitin soittoharrastuksen joitain vuosia sitten, mutta en oikeastaan ikinä kehittynyt nuotiokitaristia paremmalle tasolle, joten noin vuosi sitten etsin itselleni uutta kitaraopettajaa. Vuoden aikana olen käynyt pääasiassa tekniikka-, teoria-, rytmikitara- ja soolokitara-tunneilla. Olen oppinut otelaudan ja sointuteorian yllättävän kivuttomasti ja soolotunneilla olen oppinut käyttämään skaaloja ja moodeja musiikin päälle. Kaiken kaikkiaan oppitunneilla opitut asiat ovat antaneet työkalut ja innostaneet tekemään omaa musiikkia. Ennen vain harjoittelin tabloista muiden kappaleita, mutta nyt suurimmaksi osaksi rakennan omia sointukiertoja, riffejä ja sooloan niiden päälle. Tunneilla on hyvä tunnelma ja lähes joka tunnilla on tullut ahaa-elämyksiä soittamiseen. Suosittelen Guitartraineria kenelle vaan jota kiinnostaa soitonoppiminen helposti ja innostavasti. Meidän perheestä Guitar Trainerin kitaratunneilla käyvät minun lisäksi myös tyttäreni.

-Kristian Salo, Helsinki

“Guitar Trainerin opetuksessa olen saavuttanut tason, jota en yksin opettelemalla olisi koskaan saavuttanut. Varsinkin teoriatunnit ovat antaneet valmiuksia tehdä omia biisejä, josta olen aina haaveillut.”

Olen ollut Guitar Trainerin oppilaana kolme ja puoli vuotta. Ennen opetukseen tuloa olin yrittänyt treenata yksikseni, mutta laihoin tuloksin. Systemaattinen opetustapa on vienyt kitaransoittoani koko ajan eteenpäin sekä tekniikan, että teorian osalta. Polte oppia ihan oikeasti soittamaan on vain vahvistunut oppimisen edetessä. Nykyään yritän mahduttaa soitonopettelua jokaiseen mahdolliseen vapaaseen hetkeen. Esimerkiksi tylsältä tuntuvan teorian opiskelun on Guitar Trainer saanut tuntumaan sekä hauskalta, että hyödylliseltä. Täällä myös kehitetään opetusmetodeja jatkuvasti, joka osaltaan lisää mielenkiintoa käydä oppitunneilla mahdollisimman usein. Voin vilpittömästi suositella Guitar Trainerin opetusta kaikille.

-Jouni Kirjavainen, Helsinki

“Guitar Trainerin opetuksessa olen oppinut huomattavasti enemmän kuin mitä omatoimisessa soittamisessa aikanaan opin. Tunneilla on hauskaa ja myös omatoiminen harjoittelu pysyy mielekkäänä kun on selkeät ohjeet ja tavoitteet.”

Olen ollut Guitar Trainerin opetuksessa kaksi vuotta. Opetuksen avulla olen oppinut mm. eri tekniikoiden perusteista: pikkauksesta ja fraseerauksesta, aina sweep pickingistä demppaukseen asti, ja olen oppinut hyödyntämään niitä soitossani. Lisäksi skaalatietämykseni on kasvanut ja otelaudalta löytyykin nykyään enemmän hyödynnettäviä alueita, kun ennen olin vain peruspentatonisen varassa. Lisäksi soundin osalta on tapahtunut kehitystä. Uskon, että Guitar Trainerin tunneilla käyminen on nostanut uskallusta soittaa voimakkaammin ja sekin on saanut soittoni kuulostamaan paremmalta. Heidän kitaransoiton opetus on systemaattista, soittajien historia ja taso otetaan hyvin huomioon tuntisuunnitelmissa. Suosittelen Guitar Trainerin opetusta kaikille kitaransoitosta innostuneille. Opetus on juuri sopivan rentoa ja asiantuntevaa, raakaa työtä unohtamatta.

-Anssi Tammilehto, Helsinki

“Olen nyt ollut Guitar Trainerin opetuksessa n. 8kk. Kehitystä on tullut todella paljon ihan kaikissa osa-alueissa. Tekniikka ja varmuus on mennyt huikeasti eteenpäin ja ennestään lähes olematon sävelkorvani ja teorian tuntemus on kehittynyt paljon ja pystyn improvisoimaan musiikin päälle koko otelaudan alueella; aiemmin en pystynyt improvisoimaan mitään hyvän kuuloista.”

Kitaransoitto on muuttunut paljon mielenkiintoisemmaksi, kun on päässyt yli monista esteistä, jotka estivät kehittymistäni ja joihin en itse löytänyt ratkaisua. Lisäksi teoriatietojen ja sävelkorvan kehittymisen myötä musiikki on alkanut kuulostaa paremmalta. Kappaleista, joita on kuunnellut lapsesta asti, on alkanut löytyä ihan uusia juttuja, kun musiikillinen korva on kehittynyt. Guitar Trainerin opetus on ollut erinomaista. Lisäksi Guitar Trainerin konsepti on loistava ja heillä on kokoajan uusia ideoita kuinka kehittää opetusta entistä paremmaksi. Vaikka olin itsenäisesti soittanut kitaraa paljonkin, eivät soittotaitoni koskaan kehittyneet kovin kummoisiksi ja soittamisessani oli paljon epävarmuutta. Pitkään ajattelin, että ehkä en vain ole tarpeeksi musikaalinen. Nyt kuitenkin reilu puoli vuotta aktiivisesti kitaratunneilla käytyäni kehitys on ollut valtavaa. Guitar Trainerin opetuksessa olen myös alkanut suhtautua treenaamiseeni analyyttisemmin ja se näkyy. Jos kehitys jatkuu samaa vauhtia, niin en edes uskalla arvioida mitä tuleman pitää.

-Eetu Latja, Helsinki

“Aloitin kitaransoiton opiskelun Guitar Trainerilla kolme vuotta sitten. Kehitys tuntui alkuun uskomattomalta ja innostuin soittamisesta entistä enemmän. Kilpaurheilu-urani päätyttyä en ole kokenut samanlaisia onnistumisen tunteita ja ahaa-elämyksiä muiden harrasteiden parissa, minkä lisäksi on upeaa, että vielä tämänkin ikäisenä voi oppia jonkin ihan uuden taidon.”

Lähtötasoni oli nolla, en siis ollut koskaan aiemmin soittanut kitaraa tai mitään muutakaan instrumenttia koulun musiikkitunteja lukuun ottamatta. Musiikillinen taustani – tai sen puute – huomioiden, olen näiden kolmen vuoden aikana oppinut kitaransoitosta hurjasti. Tuntui mahtavalta, että epämääräisten äännähdysten sijaan kitarasta alkoi melko nopeasti kuulua jotakin etäisesti musiikkia muistuttavaa! Aloittelijavaiheen jälkeen olen käynyt Guitar Trainerin soolo-, tekniikka- ja rock-kitaratunneilla, joilla keskitytään sellaisiin asioihin, joita lempimusiikkini soittamisessa tarvitaan. Olen aina pitänyt Guitar Trainerin opetustyylistä; opettajat ovat ystävällinen, antavat konkreettisia vinkkejä soittajana kehittymiseen ja erilaisiin henkilökohtaisiin haasteisiin ja ovat aidosti innostuneita oppilaidensa kehittymisestä. Voin hyvin suositella Guitar Trainerin opetusta eritasoisille soittajille vasta-alkajista pidempään soittaneisiin.

-Hanna Rantanen, Helsinki

“Aloitin kitaransoiton käytännössä nollasta, joten olen kehittynyt huimasti. Pakko tunnustaa jälkikäteen, että olin alussa hieman skeptinen sen suhteen, että voiko tällä iällä vielä oppia soittamaan kitaraa, mutta skeptisyyteni on tulosten myötä karissut pois. Uskon, että tulen saavuttamaan Guitar Trainerin opetuksessa oman tavoitteeni, joka liittyy bändin perustamiseen sekä yhdessä soittamiseen.”

Olen nyt ollut Guitar Trainerin oppilaana puoli vuotta. Tämä aika on mullistanut musiikillisen elämäni jo pelkästään siksi, että olen huomannut sen, miten paljon opittavaa onkaan. Lisäksi olen saanut uuden hienon harrastuksen, josta haasteet eivät lopu ihan heti. Olen huomannut lyhyessä ajassa, että olen saanut Guitar Trainerilta sellaista opetusta, mitä tarvitsen, ja opettajat ovat kärsivällinen sekä kannustavia ja opetus on tuntunut mielekkäältä. Suosittelen Guitar Trainerin opetusta kaikille sähkökitaran soittajille, mutta ennen kaikkea niille, kenellä kitaran soittaminen on ollut haaveena, mutta jostakin syystä aloittaminen on tuntunut hankalalta tai mahdottomalta.

-Jarno Rainio, Vantaa

“Olen ollut Guitar Trainerin oppilaana yksi ja puoli vuotta ja olen lähtenyt nollasta liikkeelle. Olen oppinut tunneilla niin paljon enemmän jo nyt, kuin koskaan edes haaveilin osaavani ja tunneilla käyminen on muuttanut vapaa-aikani totaalisesti. Jos voisin, niin soittelisin vain päivät pitkät.”

Olen saanut Guitar Trainerilta tukevan pohjan perusasioihin ja tästä on erittäin hyvä laajentaa osaamista. Kuuntelemassani musiikissa olen aina pitänyt kappaleista, joissa on vahvat kitarat. Nyt kuuntelen samoja kappaleita, mutta eri korvalla. On äärimmäisen kiehtovaa löytää niistä kappaleista jotain tunnilla oppimaansa! Saan opettajilta yksilöllistä opetusta, vaikka oppitunnit pidetäänkin ryhmässä ja opettajat tukevat oppimista positiivisella tavalla, ollen itse oivana esimerkkinä innostuessaan valtavasti oppilaan pienistäkin onnistumisista. Olen myös saanut Guitar Trainerin tuntien ansiosta niskaotteen ylivoimaiselta tuntuneesta jännityksestä. Suosittelen tunteja ehdottomasti kaikille, jotka ovat haaveilleet kitaransoitosta, edes sen pienen hitusen verran. Jos sinua pelottaa tai jännittää, niin ei huolta; jos minä voitin jännityksen, voitat sinäkin. Minua pahempaa jännittäjää ei ole montaa.

-Kati Kokkonen, Espoo

“Aloitin Guitar Trainerin oppilaana 3 vuotta sitten. On ollut hienoa huomata miten pystyn jammailemaan improvisoiden erilaisten kappaleiden mukana ja soittaminen on teknisesti puhtaampaa sekä monipuolisempaa skaalojen ja erilaisten fraseeraustekniikoiden oppimisen myötä.”

Lisäksi olen oppinut kuuntelemaan biisejä aivan eri tavalla – parempi musiikin teorian tietämys on auttanut ymmärtämään miksi biisit rakentuvat, niin kuin ne rakentuvat. Guitar Trainerin opetus on selkeää ja systemaattista ja he ottavat jokaisen oppilaan huomioon yksilönä ja haluavat kehittää myös opetuksensa sisältöä, opetustekniikoita ja työkaluja tuottaakseen parhaan mahdollisen oppimiskokemuksen ja tuloksen oppilaille. Guitar Trainerin opetusta suosittelisin kenelle tahansa kitaransoitosta kiinnostuneelle, joka haluaa oppia soittamiseensa lisää uutta sisältöä ja kehittyä taitavammaksi muusikoksi – olipa tavoitteena sitten elinikäinen harrastus tai haaveet ammattimuusikkona. Heidän systemaattinen lähestymistapansa auttaa varmasti tavoitteiden saavuttamisessa.

-Samuli Sikanen, Espoo

“Olin kuullut musiikin teorian vaikeudesta ennen kuin aloitin Guitar Trainerin oppilaana ja kysyessäni asiasta, minulle vakuutettiin että kaikki voivat oppia teoriaa ja sitä kautta kaikki musiikkityylit avautuisivat minulle paljon paremmin. He olivat oikeassa. Nyt olen ollut Guitar Trainerin opissa melkein kaksi vuotta.”

Olin soittanut itsekseni noin puolitoista vuotta, kun aloitin Guitar Trainerilla. Guitar Trainerin opetus on ollut sopivan haastavaa ja olen kehittynyt tosi paljon soittajana. Minulle isoin edistysaskel on ollut musiikin ymmärtäminen musiikin teorian kautta. Voin nopeammin löytää mitä soittaa ja miten soittaa, koska tiedän miten esimerkiksi sointukierrot musiikissa yleensä etenevät ja ymmärrän mistä nämä teorian periaatteet tulevat. Tekniikkakin on kehittynyt. Guitar Trainerin opettajat opettavat hyvin miten soittaja voi maksimoida soittonopeutensa ja soiton puhtauden tehokkaasti ja järkevästi rasittamatta itseään niin, että voi soittaa vaikka koko päivän. Tulevaisuudessa ainoa raja oppimiselle tuntuu olevan omat tavoitteeni. Suosittelen Guitar Trainerin opetusta kaikille jotka haluavat aloittaa soittamisen tai kehittää soittamistaan eteenpäin.

-Zachris Björkman, Espoo

“Olemme käyneet läpi monia soittoon liittyviä osa-alueita kuten soolokitarasoittoa, rytmikitarasoittoa, teoriaa ja tekniikkaa, ja aina olen kokenut löytäväni asioihin uutta, innostavaa ja kehittävää näkökulmaa. Myös sävelkorvani ja rytmitajuni ovat kehittyneet jatkuvasti Guitar Trainerin opetuksen tukemana. Suosittelen kaikille kitaransoitosta kiinnostuneille GuitarTrainerin opetusmetodia.”

Olen ollut Guitar Trainerin oppilaana nyt kolmisen vuotta ja olen kehittynyt Guitar Trainerin tunneilla omasta mielestäni monella eri osa-alueella. Tunneilla olemme tehneet omalle tasolle mitoitettuja juttuja, jotka haastavat ja kehittävät juuri omaa soittotaitoa. Joskus olemme keskittyneet joihinkin soiton ongelma-alueisiin enemmän, jotta homma menisi eteenpäin ja soitosta tulisi sujuvampaa ja sitä kautta esim. teknisesti haastavampien juttujen kokeilusta tulee helpompaa. Opetuksessa korostuu silti soveltaminen ja sitä kautta luovuus. Omalta osaltani tunneilla käynti antaa eväitä myös mm. omaehtoisen musiikin tekemiseen ja yhdessä soittamisen eri muotoihin tulevaisuudessa. Soittaminen on minulle luovuutta ja vastapainoa myös muulle tekemiselle. Se on erinomainen harrastus kaikenikäisille.

-Mika Mustikainen, Vantaa

“Olen aikaisemmin treenannut pikajuoksua ja muutamia muita yleisurheilulajeja, minkä takia hain tietynlaista opettajaa kitaratreenejä varten. Guitar Trainerin metodit ovat erittäin lähellä saman tyyppisiä treenejä kuin mitä ammattiurheilussakin käytetään. Kaiken kaikkiaan opetus on tasokasta ja tunneilla on erittäin hauskaa. Guitar Trainerin opetusta voi suositella kenelle vain, jolla on into ja visio siitä mitä haluaa kitaralla tehdä.”

Aloitin Guitar Trainerin oppilaana reilu vuosi sitten ja olen mielestäni kehittynyt aivan uskomattoman paljon tämän ensimmäisen soittovuoden aikana. Opetuksessa olen oppinut lukemaan tabeja ja nuotteja paremmin, tekniikkani on kehittynyt ja osaan soittaessani keskittyä soittamaan teknisesti oikein. Opetuksen avulla osaan myös mielestäni paremmin löytää omat ongelmakohdat, kun lähden treenaamaan vaikka uutta biisiä. Uusien biisien treenaamisessa auttaa myös tunneilla saatu teoriaopetus, jonka avulla pääsen nopeammin biisiin sisälle. Suurin kehitys on varmasti tapahtunut barresointujen ja hammer-onien ja pull-offien kanssa, jotka alussa tuntuivat mahdottomilta, mutta ovat alkaneet sujua paljon paremmin. Vielä on kuitenkin pitkä matka edessä, koska vuoden treenit ja opetus ovat vasta pieni pintaraapaisu omien tavoitteideni osalta. Itselleni kitaratreenit ovat pitkäaikainen projekti, joten tulen jatkaman vielä pitkään tunneilla käymistä.

-Vesa Immonen, Vantaa

“Ennen kitaraopetuksen aloittamista olin useamman vuoden yrittänyt opetella kitaransoittoa itsekseni, mutta omatoiminen opiskelu ei juurikaan tuottanut kehitystä soittotaitoihini. Sen jälkeen kun aloitin kitaratunnit Guitar Trainerilla, soittotekniikka ja musiikin teorian tuntemus on kehittynyt huomattavasti ihan lyhyessä ajassa. Vapaa-ajan soittamiseenkin on tullut ihan uusi kipinä, kun pystyy soittamaan lempikappaleitaan kotona ilman turhautumista.”

Olen ollut Guitar Trainerin oppilaana hieman alle vuoden. On ollut hienoa huomata, kuinka ihan pienten teknisten asioiden korjaamisella on ollut suuri vaikutus soittonopeuteen ja omaan motivaatioon. Vapaa-ajan soittamiseenkin on tullut ihan uusi kipinä, kun pystyy soittamaan lempikappaleitaan kotona ilman turhautumista. Guitar Trainerin opetustyyli on sopivan rento, mutta asiallinen, ja on ollut aina mukava mennä kitaratunneille kun tietää saavansa asiantuntevaa opetusta. Suosittelen ehdottomasti Guitar traineria kaikille uusille kitaristin aluille, sekä jo pidempään soittaneille. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uusia asioita!

-Tuomas Mustonen, Helsinki

“Iloitsen eniten siitä, että aluksi vaikeilta tuntuneet tekniikat, kuten legato, ovat alkaneet sujumaan ja huomaan soolotunneilla osaavani liikkua suuremmalla alueella pitkin otelautaa. Soolotunnit ovat myös lisänneet itsevarmuutta, kun huomaa osaavansa jo ihan makeita juttuja ja aina vain oppii lisää uutta.”

Olen ollut Guitar Trainerin opetuksessa noin puolitoista vuotta. Lähtötasoni ei ollut sointusoittoa kummempi ja siksi tuntuukin siistiltä pystyä sooloilemaan omiaan taustanauhojen päälle. Tänä aikana olen oppinut mielettömästi uutta ja huomannut pitäväni myös teorian opiskelusta, asia joka aikanaan tappoi innostuksen soittamiseen toisen instrumentin kanssa. Tunneilla on hauskaa ja rento meininki tarkoittamatta kuitenkaan sitä etteikö tehtäisi niin sanotusti töitä. Opettajat osaavat kannustaa ja aina on tullut lähdettyä kotiin jotain uusia oivalluksia mukana. Se, että Guitar Trainerin opettajat haluavat jatkuvasti kehittyä opettajina on jo itsessään motivoivaa. Kun toinen on innoissaan siitä, mitä tekee, tarttuu se omaankin tekemiseen.

-Krista Roisko, Kerava